Välkommen till Rookieperioden hösten 2018!


Här har vi samlat information om Rookieperioden för att du ska känna att du har koll. Det är viktigt att ha koll tycker vi. Dels så du inte missar något spännande som händer, men även så att du kan känna dig trygg och bekväm med den stora förändring som beslutet att börja studera faktiskt är. Tveka inte att höra av dig om du har någon fråga, du hittar oss under fliken Kontakta oss.

 

Med varma rookiekramar,
Din Studentkår


Bli medlem i studentkårenHitta på campus


Mälardalens högskola har två campus, varav det ena är i Eskilstuna och det andra i Västerås. Här nedanför hittar du kartor över båda campus. Klicka på bilderna för att förstora dem.

Bostad


Du bor inte på den ort där du kommit in? Tur då att studentkåren har varit med och tagit fram och arbetar för att upprätthålla en bostadsgaranti. Du kan läsa mer ingående om vad det är som gäller för bostadsgarantin HÄR men i huvudsak är det två krav som ställs på dig;

  1. Du flyttar till Eskilstuna eller Västerås (där din utbildning huvudsakligen är förlagd) från en annan ort.
  2. Du är antagen till en kurs på 30 hp i Eskilstuna eller Västerås.

Läs mer om hur du ansöker om bostad.

Kom ihåg att vi alltid stöttar våra medlemmar i frågor som rör studentbostäder.


RookieguidenFörhållning


Rookieperiodens syfte är att skapa gemenskap och trygghet för dig som ny student. Här kommer några punkter som kan vara bra för dig att hålla koll på innan skolan drar igång!

  • Alla studenter ska känna sig välkomna oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, religion eller annan trosuppfattning, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, funktionsnedsättning, eller ålder.
  • Under dessa veckor ska du bara ha roligt. Därför får förnedring, tvång och hets aldrig förekomma och alla aktiviteter är frivilliga.
  • Och självklart har vi sett till att alla aktiviteter är alkoholsmarta så att alla kan vara med.
  • Dessutom finns det alltid två nyktra faddrar från varje linjeförening på varje aktivitet!
  • För att en fadder inte ska utnyttja sin makt så finns det som kallas för rookiefrid. Det betyder att det under rookieperioden inte får förekomma några sexuella handlingar mellan fadder och rookie.

Vi på Mälardalens Studentkår hoppas att du får en rolig rookieperiod, lär känna nya människor och blir medlem hos oss!


Cykelkampanj


Om du är nyinflyttad i Eskilstuna och helårsmedlem i Mälardalens Studentkår får du en gratis cykel med tillhörande hjälm. Läs mer här.

Gratis presentkort


Om du är nyinflyttad i Västerås och helårsmedlem i Mälardalens Studentkår får du ett presentkort hos Västerås City, värde 400 kronor. Läs mer här.

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås