LINJEFÖRENINGAR

Vid Mälardalens högskola finns linjeföreningar som arbetar för att göra din studietid så bra som möjligt. Linjeföreningarna består av ideellt engagerade studenter och är knutna till särskilda program vid högskolan. De arbetar huvudsakligen med utbildningsbevakning och studiesociala aktiviteter. Dessutom fyller de en viktig funktion vid introduktionen för de nya studenterna på högskolan genom fadderverksamheten.  I det arbetet delar de med sig av sina erfarenheter och välkomnar de nya studenterna till högskolan så de får en möjlighet att känna sig som en del av gemenskapen.

Eskilstuna

Klicka på bilderna för att komma till varje linjeförenings sida för kontaktinformation och annan viktig information.

Västerås

Klicka på bilderna för att komma till varje linjeförenings sida för kontaktinformation och annan viktig information.

STUDENTFÖRENINGAR

Förutom linjeföreningar finns också studentföreningar på högskolan. Studentföreningarna är inte knutna till något särskilt program, utan är öppna för alla och inriktar sig till olika intresseområden. En del arrangerar sportaktiviteter, en del fixar fester och en del jobbar med att informera om viktiga saker. Det finns studentföreningar för varje intresse och skulle du sakna något så kan du alltid samla ihop ett gäng och starta en egen studentförening

För att bilda en förening och få ett erkännande av studentkåren krävs det att föreningen efterlever föreningsreglementet samt har fastställda stadgar och fem medlemmar som även är medlemmar i studentkåren.

Föreningar i Eskilstuna

Föreningar i Västerås

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås