jessica-webb

Vem är Jessica?

Jag är en tjej på 22 år, som efter fyra års studier på MDH numera hittas på Mälardalens Studentkår. Som person trivs jag bäst när jag får vara social och ha människor omkring mig. Att sitta hemma en hel dag är med andra ord inget för mig!

Vad gör du på studentkåren?

Mitt uppdrag på studentkåren är att ansvara för studenternas inflytande på MDH. Det är bl.a. min uppgift att se till att studenter tillsätts i olika råd och nämnder på högskolan där viktiga beslut tas gällande MDH och de olika programmen. Jag sitter även själv med i ett flertal råd och nämnder där jag representerar studenterna och ser till att studenternas talan förs fram under möten. Att vara studentrepresentant är en unik möjlighet att som student få vara med och påverka de beslut som tas på högskolan. Dessutom får alla studentrepresentanter betalt för sitt arbete!

När du inte är på studentkåren, var är du då?

Då är jag troligtvis med mina vänner och hittar på något kul!

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får skapa bättre förutsättningar och möjligheter för studenterna på MDH. Dessutom är mitt jobb otroligt lärorikt och intressant! Jag får träffa så mycket människor från olika sektioner på högskolan och i samhället vilket leder till att jag blir väldigt insatt i vad som händer både internt och i omvärlden, vilket är otroligt spännande!

Vad får dig att skratta?

Mina egna skämt (jag är jätterolig).

Dina bästa studenttips då, vilka har du?

Att ta vara på tiden som student genom att delta på olika fester/evenemang/aktiviteter/resor och även själv engagera sig! Mälardalens Studentkår erbjuder massvis med fantastiska möjligheter där studenter kan vara med och engagera sig vilket är en jättebra möjlighet till nya erfarenheter som kan skrivas på CV:t och vara meriterande för framtida jobbsök. Dessutom är det väldigt roligt eftersom man lär känna många nya studenter och skapar minnen för livet!

Har du något guldkorn i din studentstad, Västerås?

Jag tycker Västerås är en väldigt fin stad i och med närheten till Mälaren. Att ta en promenad/springtur vid Öster Mälarstrand eller sätta sig på en brygga och plugga eller bara njuta av vattnet är därför något jag starkt kan rekommendera.

“Mälardalens Studentkår erbjuder massvis med fantastiska möjligheter där studenter kan vara med och engagera sig vilket är en jättebra möjlighet till nya erfarenheter som kan skrivas på CV:t och vara meriterande för framtida jobbsök.”

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås