alexander-webb

Hej! Vem är Alexander?

En ambitiös och målmedveten person.

Vad gör du på studentkåren?

Jag har precis klivit på som ordförande och har det övergripande ansvaret för studentkårens arbete. Dessutom kommer jag under året att arbeta med en del studentinflytandefrågor. Det gör jag bland annat genom att vara en del av ett antal råd och nämnder vid högskolan. I flera av dessa råd och nämnder kan även du sitta om du bestämmer dig för att bli studentrepresentant. För att vara studentrepresentant behöver du vara medlem i studentkåren, men du får betalt för ditt arbete!

När du inte är på studentkåren, var är du då?

Troligtvis umgås jag med min flickvän eller mina vänner. Jag har även ett stort musikintresse, så det är inte ovanligt att jag plockar upp gitarren och spelar på den några gånger om dagen.

Vad är det bästa med att vara ordförande?

Att göra livet bättre för studenterna. Samtliga personer på studentkåren arbetar helhjärtat för att skapa aktiviteter, påverka utbildningarna och skapa kontakter med näringslivet så att de som studerar vid Mälardalens högskola kan få ut det mesta av sin tid här.

Vad får dig att skratta?

Det finns mycket som får mig att skratta, men jag har en särskild uppskattning för komikern Trevor Noah som leder The Daily Show. Han lyckas ofta med att skapa komedi från saker som händer runt om i världen, såväl politiska som mer triviala.

Vilket är ditt bästa studenttips?

Var aktiv och engagerad för ditt eget studentliv. Det finns massor av aktiviteter att delta i. Dessutom kan du engagera dig genom studentkåren och din linjeförening. I slutändan är det alltid det ideella arbetet bland de många studenterna vid högskolan som kan påverka och skapa förutsättningar för ett härligt studentliv.

Har du något guldkorn i din studentstad?

Eftersom jag har studerat på lärarprogrammet så har jag pendlat mellan orterna. I Västerås finns det exempelvis en utmärkt skivbutik mittemot Igor där jag köpt flera vinylskivor. I närhet till högskolan i Eskilstuna finns Eskilstunaån och det flertal fina parker som omger den. Vi får heller inte glömma bort vårt kårhus i Västerås, där studenterna kan få det billigaste kaffet på campus! Det finns planer för ett kårhus i Eskilstuna också, som förhoppningsvis kommer kunna realiseras lagom tills att det nya campusområdet står klart.

“I slutändan är det alltid det ideella arbetet bland de många studenterna vid högskolan som kan påverka och skapa förutsättningar för ett härligt studentliv.”

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås