För företag


Ett av de värdeord som kommer till uttryck i Mälardalens Studentkårs värdegrund är möjlighet. Det innebär att vi  arbetar med flertalet olika kontaktskapande aktiviteter som exempelvis den årliga arbetsmarknadsmässan Högvarv. Genom Högvarv och andra företagsevent som vi arrangerar skapas en plats där studenterna som arbetstagare kan knyta ovärderliga kontakter inför framtiden. Med andra ord är vi studenternas kontaktyta mellan utbildning och arbetsmarknad.


Vi erbjuder


Mälardalens Studentkår vill kunna ge studenterna vid Mälardalens högskola så många chanser som möjligt att knyta kontakter inför framtiden. För er som företag innebär detta att det går att boka olika former av evenemang och aktiviteter genom oss.

Monterplats

På campus i Eskilstuna och Västerås har vi våra tre Kårtorg som företag kan hyra. I samband med ett besök kan ni välja till eventuella bord, stolar och även beställa kaffe eller fika från vårt café till er monter.

Frukostevenemang

Ifall ni hellre vill hålla i en presentation, föreläsning eller annan typ av evenemang på morgonen så erbjuds även frukostevenemang. Tanken där är att studenterna får varsin frukostmacka och nybryggt kaffe i samband med evenemanget.

Lunchföreläsning

Den mest efterfrågade typen av evenemang som vi erbjuder är lunchföreläsningar. Det är sedan länge känt att studenter älskar gratis. I samband med en föreläsning eller en företagspresentation bjuder vi därför på goda och mättande lunchbaguetter från vårt eget café. Evenemanget hålls över lunchen och krockar därför sällan med andra föreläsningar eller seminarier.

Kvällsevenemang på Kåren

I Mälardalens Studentkårs kårhus finns flera olika möjligheter. Ifall ni till exempel skulle vilja anordna en casekväll med tacobuffé, en presentation eller ett större evenemang med scenmöjligheter har vi unika lokaler som passar för både mindre och större evenemang.

Våra mässor


I samråd med Mälardalens högskola ser vi som arbetar på Mälardalens Studentkår till att arrangera flertalet mässor. Det ger studenterna en unik möjlighet att mingla med flera olika företag, fackförbund och andra näringsidkare.

Högvarv

Vår årliga arbetsmarknadsmässa Högvarv är ett av våra äldsta projekt och har funnits i en eller annan form sedan 1990-talet. Mässan anordnas i Västerås och brukar gå av stapeln i slutet av februari. På mässan deltar mellan femtio-sextio företag från olika branscher. Läs mer om mässan på Högvarvs hemsida!

Intromässor

Utöver arbetsmarknadsmässan Högvarv har vi även mindre mässor. Våra intromässor anordnas i såväl Eskilstuna som Västerås vid terminsstarten. De är till för att informera och välkomna de nya studenterna till campus. På mässan finns ett begränsat antal platser och vi ser gärna att ert företag främst gynnar studenter som befinner sig i början av sina studier. De som brukar delta på dessa mässor är linjeföreningar, studentföreningar och högskolans avdelningar som exempelvis Studenthälsan. Även fackförbund och rabattgivare brukar delta för att nå ut till de nya studenterna på högskolan.

Clara Brinck
Internationellt ansvarig med tillfälligt näringslivsansvar

E-post: naringsliv@mds.mdh.se

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås