FAQ


Det är inte lätt när det är svårt. Därför har vi här nedan samlat ett par av dom vanligaste frågorna som rör Studentkåren. Har vi missat svaret på frågan just du söker? Hör av dig till info@mds.mdh.se så hjälper vi dig!

Vi har även samlat matnyttig information och länkar om bostäder och kurslitteratur.

Hoppas du finner vad du söker!

Allmänna frågor

Vad gör studentkåren?
Mälardalens Studentkår arbetar för att studenternas studietid på högskolan ska bli så rolig och trygg som möjligt. Vi driver viktiga utbildningsfrågor för alla studenter, anordnar aktiviteter och ger våra medlemmar en bättre ekonomi med våra fina rabatter. 

Vad får jag om jag blir medlem?
Som medlem i Mälardalens Studentkår får du ett utökat Mecenatkort med nationella och lokala rabatter på allt från datorer till kaffet på Kåren. Vi arrangerar en mängd roliga aktiviteter för dig och vi arbetar ständigt för att säkerställa kvalitén på de utbildningar som finns på Mälardalens högskola. Genom att bli medlem bidrar du till att Mälardalens högskolas utbildningar blir bättre samtidigt som du får en rikare och roligare fritid.

Vilka jobbar på studentkåren?
Studentkåren utgörs av två anställda och sex arvoderade studenter som på heltid eller deltid arbetar med olika ansvarsområden. Dessutom finns det massor av engagerade studenter som arbetar tillsammans med oss ideellt bara för att de tycker att det är kul och viktigt att studentkåren finns. Du kan läsa mer om vad alla aktiva studenter gör under fliken Engagera dig.

Jag har en fråga till studentkåren. Hur får jag svar snabbast?
Det finns ett antal saker du kan göra för att få hjälp snabbare. Kontakta oss på mejl. Tänk på att alltid skriva med ditt personnummer i mejlet om du har frågor om medlemskap, annars kan vi inte hitta dig i vårt system. Att vi får ta del av dina kontaktuppgifter såsom telefonnummer och aktuell adress kan göra att vi får tag på dig snabbare ifall det är något vi ska skicka via post.

Vad är kårobligatoriet?
Innan kårobligatoriet avskaffades inför höstterminen 2010 var det obligatoriskt som student att vara med i kårerna vid landets olika högskolor och universitet. Nu är det frivilligt, men Mälardalens Studentkår är fortfarande beroende av sina medlemmar för att kunna göra ett bra jobb.

Engagemang

Hur kan jag göra min röst hörd?
Vi vill höra vad våra medlemmar tycker är viktigt, vilka frågor som de vill att vi ska driva. Det finns flera forum där du kan lyfta dina åsikter. Allt om våra verksamheter och hur du kan engagera dig hittar du under fliken om oss och sen under rubriken studentinflytande.

Vilka uppdrag finns det att söka på Studentkåren?
Våra lediga uppdrag hittar du under fliken engagera dig. Varje vår utses Mälardalens Studentkårs fullmäktige (21 ledamöter och talman), styrelse (fyra ledamöter), presidium, och områdesansvariga. Mer information om uppdragen och hur du söker dem kommer ut på hemsidan god tid innan valet.

Hur ska jag gå till väga för att hyra Kårens lokaler?
Det finns även möjlighet för företag att hyra Kåren för olika evenemang. Kåren är en perfekt plats för en firmafest, en föreläsning eller någon annan typ av event. Är du intresserad av att hyra någon av Kårens lokaler så kan du kontakta restaurang@mds.mdh.se

Aktiviteter

Vad händer i helgen?
Du kan se samtliga av våra närliggande aktiviteter i kalendern som du hittar på startsidan. Du kan även gå in på någon av våra facebooksidor.

Får jag vara med trots att jag inte är medlem i studentkåren?
Vi som arbetar på studentkåren vill inte att någon ska känna sig exkluderad och har därför dörren öppen för alla under alla aktiviteter. Dock hoppas vi att du som student förstår vikten av att det finns en studentkår och stödjer oss genom att bli medlem.

Var köper jag biljetter till event?
Biljetter till alla event kan du köpa i kårexpeditionen eller Dagpuben. Kom ihåg att visa upp ditt medlemskort.


Bostad


Mälardalens högskola erbjuder bostadsgaranti för inflyttade studenter i Västerås och Eskilstuna. Det är något vi på Studentkåren arbetar mycket med för att kunna fortsätta att garantera.

Studerar du i Eskilstuna vänder du dig till Bostad Eskilstuna och studerar du i Västerås vänder du dig till Bostad Västerås.

Vill du läsa mer om bostadsgarantin kan du göra det här.

Kika även in på  www.botillsammans.nu om du är intresserad av att dela eller erbjuda rum.


Kurslitteratur


Kurslitteratur blir lätt en stor, inte alltför kul, utgift för studenter. På Facebook finns flera grupper där begagnad kurslitteratur tillhörande en viss akademi säljs. Hör av dig för att få hjälp att hitta rätt grupp för just dig!

Utöver Facebook rekommenderar vi följande sidor för bäst pris på kurslitteratur.

Adlibris.com
Studentapan.se
Bokus.com
Campusbokhandeln.se

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås