ENGAGERA-DIG

Engagera dig


Jobba på kåren? Studentkåren är studenternas organisation vilket gör ditt engagemang ovärderligt för oss. Du får en bra erfarenhet, en stor portion skoj och gemenskap med andra engagerade studenter. Det finns flera sätt att engagera sig på och vi är alltid öppna för nya.

Arbeta på studentkåren!

Visste du att du kan arbeta heltid på studentkåren? Studentkåren har arvoderade uppdrag där arvode, friskvårdsbidrag, pension och andra förmåner ingår. Ditt engagemang gör dig en arbetslivserfarenhet rikare, ger stora chanser till att skapa ett värdefullt kontaktnät och kanske ännu viktigare – ger minnen för livet! Så vad väntar du på? Sök nu och jobba på kåren med oss!

Dessa arvoderade tjänster finns lediga på studentkåren:
Just nu är alla arvoderade tjänster tillsatta. Håll utkik inför nästa verksamhetsår!

Klicka på tjänsterna ovan för att läsa uppdragsbeskrivningarna. Sök genom att skicka personligt brev och CV till rekrytering@mds.mdh.se.

Sitt med i kårfullmäktige

För att kandidera ska du vara medlem i studentkåren. Du sitter som ledamot under ett verksamhetsår, från juni till juli. Det finns fyra poster i kårfullmäktige att söka; sekreterare, ledamot, vice talman och talman.

Du nominerar dig själv eller någon annan student genom att gå in på vår nomineringssida, där du fyller formuläret.

Det är kårfullmäktige som fungerar som Mälardalens Studentkårs högsta beslutande organ. Fullmäktige tar bland annat beslut om verksamhetsplan och budget. Utöver det väljer de vilka som ska sitta i kårstyrelsen och valberedningen.

Kårfullmäktige har plats för 20 ledamöter, det vill säga fem studenter från varje akademi varav en tar en roll som talman. Kårfullmäktige sammanträder 3-4 gånger per år jämnt fördelat på Västerås och Eskilstuna. Ledamöterna i kårfullmäktige väljs under Kårvalet i april varje år.

Uppdraget som ledamot är ideellt men berättigar dig ett entrékort till studentkårens nattklubbsverksamhet. Du  får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Påverka kårfullmäktige

Alla medlemmar kan skicka motioner (förslag) till kårfullmäktige. Dessa måste skickas till talman senast 21 dagar före sammanträdet. Samtliga medlemmar har även rätt att närvara vid kårfullmäktiges sammanträden med yttrande- och yrkanderätt.

Använd gärna formuläret nedan om du vill skriva en motion.

Kontakta fullmäktige

Namn*

E-post*

Meddelande*

Sitt med i kårstyrelsen

Sök till kårstyrelsen genom att mejla rekrytering@mds.mdh.se I mejlet berättar du vilken akademi du studerar vid samt motiverar varför du söker och hur du kan bidra till kårstyrelsen. Skriv också lite om dig själv.

Kårstyrelsen är studentkårens verkställande organ. De ser till att beslut som tagits av kårfullmäktige genomförs och väljer ut lämpliga kandidater för arvoderade uppdrag på studentkåren.

Det finns fyra poster att söka i kårstyrelsen, en för varje akademi på högskolan. Ansökan öppnar i april/maj varje år, men ibland finns det också vakanta platser att söka under året. Som ledamot i styrelsen sitter du ett helt verksamhetsår, från juli till juni. Kårstyrelsen träffas ungefär en gång i månaden och ser då till att studentkårens verksamhet flyter på. För att söka till styrelsen behöver du vara medlem i studentkåren.

Uppdraget är ideellt men berättigar dig ett entrékort till studentkårens nattklubbsverksamhet. Du  får även med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Sitt med i valberedningen

Skicka in din ansökan till rekrytering@mds.mdh.se och bifoga en kort text med information om dig själv samt en motivering till hur du kan bidra till valberedningen.

Valberedningen hanterar kårvalet och tar emot alla ansökningar och nomineringar till kårfullmäktige, kårstyrelse, valberedning och områdesansvariga. Valberedningen ser till att det finns kandidater till alla poster och arvoderade tjänster och genomför intervjuer med kandidaterna till de arvoderade uppdragen.

Valberedningen tillsätts av kårfullmäktige. Arbetet utförs främst under våren när det är dags för kårval men det förekommer även att det uppstår vakanta poster under året och då är det valberedningens uppgift att ta fram kandidater till dem. Du behöver vara eller bli medlem i Studentkåren för att sitta i valberedningen.

Uppdraget är ideellt men du får med dig ett ökat kontaktnät, nya erfarenheter samt möjlighet till referenser för ditt CV.

Kåren i Västerås är en restaurangverksamhet som drivs av ideellt engagerade och arvoderade studenter. Vi är helt beroende av ideella krafter för att kunna hålla öppet på kvällarna, så att du och dina kompisar ska kunna komma hit och umgås.

Det finns olika sätt att jobba på kåren. En Kårare hjälper till under pub- och discokvällar, med allt från matlagning, stå i baren, städning till att stå i garderoben. Kårare arbetar ideellt  men får förmåner som fri mat och dryck (alkoholfritt) under kvällen och rabattkuponger att ta med sig efter avslutat arbetspass. Kåren behöver alltid folk som ställer upp, så tveka inte att kontakta restaurangansvarig, så får du komma när du har möjlighet.

Just nu kan du också jobba på kåren som serveringsansvarig. Tjänsten är på 50 % och passar dig som gillar att arbeta med människor i en omväxlande miljö. Du agerar arbetsledare, utbildare och koordinator för kårarna, och behöver därför vara ansvarsfull och öppen för att lära dig nya saker. Passar det in på dig? Sök tjänsten genom att mejla restaurang@mds.mdh.se. Du får såklart ett månadsarvode för ditt arbete!

Har du frågor om något som rör restaurangverksamheten, ta gärna kontakt med restaurangansvarig.

Påverka utbildningskvalitén samtidigt som du tjänar extrapengar!

Det är din rättighet som student att få dina åsikter representerade i de beslut som tas på högskolan. Därför utser Mälardalens Studentkår studentrepresentanter som får i uppdrag att föra studenternas talan vidare. Det är ett meriterande uppdrag och en värdefull merit på CV:t. Som studentrepresentant arvoderas du dessutom 120 kronor per timme om du är medlem i Studentkåren.

För att bli studentrepresentant kontaktar du vice ordförande med ansvar för studentinflytande.

För närvarande söker Mälardalens Studentkår studentrepresentanter till högskolans programråd. Det innebär att du får en möjlighet att kunna påverka förbättringsarbetet för det program som du läser, samtidigt som du får större insikt i din egen utbildning.

Högvarv är studentkårens årliga arbetsmarknadsmässa, som ämnar föra samman studenter med arbetsgivare. Här erbjuds jobb, exjobb, trainee-program och praktikplatser från närmare hundra företag.

För att kunna genomföra Högvarv är vi beroende av engagerade studenter och alumni. I år är det viktigare än någonsin, då mässan har 30-årsjubileum och vi planerar att slå på stort. Mässan går av stapeln i februari men arbetet börjar redan nu.

Just nu söker vi studenter och alumni som vill vara med i årets projektgrupp för Högvarv 2020. Låter det intressant? Klicka här för att läsa om uppdragen, och sök senast 11 oktober 2019.

Kårval

Under vårterminen anordnar vi ett val till kårfullmäktige, kårstyrelsen, valberedningen samt studentkårens arvoderade poster. Alla medlemmar i studentkåren kan kandidera till posterna, samt rösta på kandidaterna till kårfullmäktige. Det är sittande kårfullmäktige som tillsätter en ny kårstyrelse och valberedning, medan den sittande kårstyrelsen ansvarar för att tillsätta personer till de arvoderade posterna.

Du kan se vilka som kandiderar till kårfullmäktige nedan. Mellan 22 april och 3 maj kan du rösta på de nominerade från din akademi. Du behöver vara medlem för att rösta.

Läs mer om kårvalet och viktiga datum här.

Se resultatet för kårfullmäktige HT19-VT20 här.

Mälardalens Studentkår kommunicerar på bred front och i många olika kanaler. Har du en känsla för text och ett öga för form?

Studentkåren kan erbjuda uppdrag inom text och design för dig som vill utöka din portfolio med skarpa arbetsprover, både för webb och tryck. Dina alster kommer att publiceras och tryckas i stora upplagor. Är du intresserad av att bidra, hör gärna av dig till studentkårens kommunikatör på info@mds.mdh.se.


Lediga uppdrag


För tillfället söker vi studentrepresentanter.

Skicka in din idé

Om du har förslag på vad som kan behövas på webbplatsen kan du ta kontakt med oss genom att skicka epost till info@mds.mdh.se eller genom att fylla i formuläret nedanför.

Namn*

E-post*

Din idé*

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås