Åtgärder inom studentkåren, med anledning av Coronaviruset!

För att undvika spridning av Coronaviruset, har studentkåren valt att ta fram åtgärder utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tillsvidare gäller följande:

– Kårfrukostarna i mars är inställd på båda orter
– Nöjesresor är inställda
– Kårexpeditionerna är endast öppna för bokade besök
– Café Kåren och kvällsverksamheten är stängt
– Qårhuset och Kårhuset kommer inte att hyras ut för event tills vidare
– Studentkårens personal kommer att arbeta mycket hemifrån tills vidare. Vi kommer emellertid att vara kontaktbara via såväl mejl och telefon som sociala medier.

Vi ber om ursäkt för eventuella bekymmer som detta orsakar, men önskar förståelse i och med smittrisken. Hur vi gör med utdelning av ovvar är i dagsläget oklart, och vi återkommer så snart vi kan med mer information. Medlem kan du som vanligt bli via vår webbplats.

Smitta och symtom

Det är viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika spridning. Du kan ringa 113 13 om du har generella frågor om viruset, eller 1177 om du är orolig över dig själv eller dina nära och kära som visar symtom.

Kom ihåg att:

– Tvätta händerna med tvål ofta, och i minst 20 sekunder
– Hosta och nys i ditt armveck
– Undvik större folkmassor
– Avstå från att röra ditt ansikte och dina ögon
– Dela inte dryck eller bestick med andra
– Stanna hemma om du misstänker att är smittad.

Vanliga symptom på att du har drabbats av Coronaviruset är feber, hosta, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk och andningspåverkan. Viruset kan likna en vanlig förkylning, men det är viktigt att du stannar hemma även om du bara känner dig lite sjuk. Detta eftersom det finns riskgrupper som kan smittas och som drabbas av hårdare symtom. Ring 1177 för rådgivning, alternativt 113 13 för mer information om just Corona.

Vanliga frågor

Försvinner mitt studiemedel om utbildningen sker på distans eller ställs in?
Att din utbildning sker på distans påverkar inte ditt studiemedel. Om utbildningen sen sätts helt på paus, kommer studiemedel som redan blivit beviljade fortsätta att betalas ut. Övriga frågor rörande bidrag och lån hänvisas till CSN.

Kan jag fortfarande lämna in böcker/hämta ut en cykel hos er?
Ja, men vi tar bara emot bokade besök. Du bokar tid till en av våra kårexpeditioner via startsidan.

Vad händer om ett utbrott skulle inträffa på högskolan?
Om ett utbrott av Covid-19 skulle inträffa på högskolan skulle skolan med hög sannolikhet behöva stängas ner. Därför uppmanar vi alla studenter att hålla avstånd och följa restriktionerna även på sin fritid. 

Frågor och svar gällande specifikt MDH hittar du här.

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås