Uppdatering kårhus Eskilstuna

Tidigare har det skrivits om arbetet med nytt kårhus i Eskilstuna och återigen har kommunen föreslagit Rothoffsvillan som ett alternativ. Vi har nu fått en summa från kommunen när det gäller hyran för Rothoffsvillan. Vi på Mälardalens Studentkår och Kårhusstiftelsen är nöjda med budet de har kommit med och nu kan vi jobba vidare med arbetet kring villan. Rothoffsvillan har nu blivit vårt huvudfokus för framtida kårhus då läget är mycket bättre utifrån Nya Campus placering och är även bättre ur en ekonomisk synpunkt än Q-huset, där studentkåren bedriver sin verksamhet idag. Kommunen tittar även på närliggande byggnader i närheten av Rothoffsvillan i syfte av att få mer förrådsutrymme, men även där är inget klart.

Vissa ändringar måste göras i Rothoffsvillan, bland annat måste en hiss installeras och ett säkert rum på övervåningen ifall brand uppstår. Idag har villan kapacitet för 80 personer på markplan, den siffran borde kunna ökas med förbättrad ventilation, men det är något vi antagligen kommer vänta med att ändra. Det är mycket arbete som ska genomföras innan det blir dags att flytta in, arbetet kommer inte vara klart förens tidigast HT21.

Innan vi flyttar till Rothoffs måste det även hittas en lösning till vad Kårhusstiftelsen ska göra med Q-huset efter vi flyttar ut. Där har även kommunen erbjudit att hjälpa till att hitta en lösning.

Värt att komma ihåg är att ännu har inga kontrakt skrivits på, så även om det ser positivt ut idag så är inget helt bestämt.

CHRISTIAN NORSTEDT
Eventansvarig Eskilstuna

Telefon: 073-059 70 84
Epost: event.e@mdsu.se

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås