Nyhetsbrev juni

Det här är ett av de nyhetsbrev vi skickar till våra medlemmar varje månad. För att få nyhetsbrevet behöver du bli medlem i Mälardalens Studentkår.

Vad händer i juni 2020?

Nyheter och information från din studentkår

Trevlig sommar!

Nu är det dags för sista krafttaget innan sommarledigheten. You can do it! Och för er som tar examen: Starkt kämpat! Ni ska vara stolta över er själva.

Vi på studentkåren vill passa på att tacka för ännu ett verksamhetsår. Det är tack vare dig och alla andra medlemmar som vi har möjlighet att arbeta heltid med studentinflytande, studiesociala aktiviteter, kontakter med näringslivet och sköna rabatter.

Även om den här sommaren kommer se lite annorlunda ut än tidigare, hoppas vi att ni kommer få en riktigt skön sådan. Ta hand om er och varandra!

Vi ses väl i höst?

Vill du leda studentkåren framåt?

Vi söker fortfarande med ljus och lykta efter ledamöter till kårstyrelsen. Kårstyrelsen är studentkårens verkställande organ, som ansvarar för att leda och samordna studentkårens verksamhet. Det är kårstyrelsen som bland annat utser vilka som ska arbeta heltid på studentkårens förtroendevalda poster.

Att sitta med i kårstyrelsen är ideellt, men ger en kraftfull merit på CV:t. Dessutom får man ett utökat kontaktnät, ett temporärt VIP-kort på Kåren och massor med kul med arbetsgruppen. Läs mer om uppdraget och hur du ansöker här:  https://karen.nu/engagera-dig/

Jobba heltid på studentkåren!

För att driva runt vår verksamhet har vi flera heltidsarvoderade uppdrag hos oss. Vi har förlängt ansökningstiden för flera, så passa på att söka!

Gillar du att leda och driva verksamhet framåt? Som ordförande på studentkåren har du verkligen möjlighet att påverka, samtidigt som du får erfarenhet inom personalansvar och styrelsearbete.

Om du istället tycker att det studiesociala livet är fantastiskt roligt, och vill skapa förutsättningar för ett inkluderande och aktivt studentliv kan du söka till eventansvarig Västerås.

Fika älskar väl alla? Om du vill kombinera fika med ledarskap, personalansvar och en himla massor skoj rekommenderar vi att söka till caféansvarig!

Du kanske tittar på det här nyhetsbrevet och tänker “meh”. Om du brinner för design och kommunikation kan du söka till kommunikationsansvarig. Då får du bland annat designa det här nyhetsbrevet efter behag.

Alla dessa uppdrag ger ett arvode, pension och friskvårdsbidrag. Dessutom har du möjlighet att bo kvar i din studentlägenhet under tiden du arbetar hos oss. Bra, va?

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

Vad pysslar studentkåren med just nu?

I juni påbörjas vår överlämningsperiod, där våra nya förtroendevalda får chansen att komma in i sitt nya jobb innan hen sätter fart. Det är en två veckors-period där vi har teambuilding-aktiviteter, går igenom styrdokument, har möten med samarbetspartners och annat kul. Vid överlämningsperiodens slut passar vi på att tacka av våra förtroendevalda som avslutar sina uppdrag. Exakt hur detta kommer ske i och med rådande situation återstår att se, men vi tänker inte låta digitalisering stoppa oss!

Du kan få reda på vilka som blir tillsatta på tjänsterna genom att hålla utkik på vår hemsida och vår Facebook!

Har du hämtat din ovve än?

I den rådande situationen har vi valt att stänga våra kårexpeditioner för ärenden. Men, du kan fortfarande höra av dig till info@mds.mdh.se för att boka en tid att hämta ut din ovve, om du inte gjort det ännu. Har du inte förbeställt? Ingen fara, det går att köpa ändå! Vi har för tillfället ett lager av ovvar för Eskilstunas linjeföreningar ALF, Beware, Morsan, Mi och VIPS.

När får man börja lämna in böcker till Campusbokhandeln igen då?
Vi undersöker för närvarande möjligheten att ta emot böcker. Håll utkik på vår Facebook för att hålla dig uppdaterad.

Cyklarna är slut för den här terminen

Vår lagerrensning av cyklar var mycket uppskattad, och cyklarna tog slut snabbt. Om du är nyinflyttad i Eskilstuna behöver du dock inte oroa dig, för du kommer ha möjlighet att hämta ut en cykel i höst igen. Läs mer om cykelkampanjen och vad du behöver uppnå för att kunna få en här.

© Mälardalens Studentkår

Webbproduktion: Alles Web AB, Västerås